Mit választanak a bankok és a szállodák?

Bankok, szállodák, irodák és egyéb létesítmények, igényes kialakítású középületek előszeretettel választják a fan coil fűtő-hűtő berendezéseket. Rendkívül praktikus, mert ugyanazzal a könnyen szabályozható berendezéssel lehet fűteni és hűteni is. Talán ennél is nagyobb előnye az energiatakarékosság, hiszen a kisebb energiafelhasználás kisebb energiaköltségeket von maga után.

Hogyan tud energiatakarékos lenni a fan coil?

A fan coilt leginkább egy radiátorhoz lehet hasonlítani, de a benne lévő hőcserélő és ventilátor lehetővé teszi, hogy fűtsön és hűtsön is. Sőt, kiegészítő elemekkel alkalmassá lehet tenni a friss levegő beszívására is, így a levegőcsere is megoldható ugyanazon berendezés segítségével.

A legfontosabb tényező, ami a fan coil energiatakarékosságát befolyásolja az, hogy fűtéskor nincs szükség 80-90 Celsius fokra megemelni a víz hőmérsékletét, elég 40 fokra. A hőcserélő csövein áramlik a fűtővíz, így fűti a ventilátor által áramoltatott levegőt. A fűtővizet egy hőtermelő berendezés állítja elő, ez optimális esetben egy szintén energiatakarékos készülék, például egy hőszivattyú. Hűtéskor ugyanez a folyamat játszódik le, csak hűtővízzel – a hőszivattyú azért is előnyös választás, mert hűtőberendezésként is működhet.

Röviden: ha a rendszerben meleg víz kering, felfűti a levegőt, ha hideg víz kering, lehűti a levegőt.

Az energiatakarékossághoz hozzájárul az is, hogy a fan coil készülék gyorsan és dinamikusan reagál a szabályozásra. Minden helyiségben külön-külön beállítható a hőmérséklet, hogy a rendszer csak ott fűtsön vagy hűtsön, ahol valóban szükséges.

Az energiatakarékosság költséghatékonyságot is jelent. Az energiatakarékos berendezések általában egy nagyobb kezdeti beruházást igényelnek, és évekig kell várni, amíg a beruházás megtérül, és valóban érezni lehet a megtakarítást. A fan coil berendezések ezzel szemben rendkívül kedvező áron kaphatók, alig haladja meg egy radiátor beszerzési költségét, a szerelésük szintén olcsó és egyszerű.

Feltűnésmentesen látja el a feladatát

A készülékek kis helyet foglalnak el, nem kell azon törnünk a fejünket, hogyan rejtsük el őket. Sok gyártó külön figyelmet fordít arra, hogy esztétikus legyen a készülék burkolata, neves dizájnereket kérnek fel ennek megtervezésére. A cél: minél egyszerűbb, semlegesebb külalak megtervezése, ami jól illeszkedik mindenféle berendezési stílushoz, legyen az modern, romantikus vagy éppen rusztikus.

Ha az Ön elképzelései úgy kívánják, a fan coil berendezést el is lehet rejteni, mivel ez nem befolyásolja a hőleadást. A hagyományos radiátorokkal ellentétben a levegőt ventilátor keringteti, ezért az eltakarás (például egy álmennyezet) nem csökkenti a hőleadást.

Ventilátor? Nem kérünk a por felkavarásából!

A készülék beépített szűrővel érkezik, ami megszűri a port és a szennyeződéseket, mi több, hozzájárul a helyiség porterhelésének csökkentéséhez!

Minőségi készülékhez minőségi szolgáltatás

A fan coil olyan minőségi berendezés, aminek hibátlan működését minőségi szereléssel és szakszervizzel tudjuk biztosítani. Az alábbi településeken dolgozunk: Környe, Tatabánya, Tata, Oroszlány, Bicske, Kisbér, Komárom, Tarján, Várgesztes, Kecskéd, Vértessomló, Bokod, Szárliget, Szár, Gyermely, Tardos.

A fan coil már bizonyított a bankokban és a szállodákban. Menjen biztosra Ön is!