Hideg van, nem melegszik a radiátor

Amire jó figyelni, ha problémát észlel fűtési rendszerében

Mielőtt nekivágnánk egy hosszabb útnak, el szoktuk vinni az autót szervizbe egy utolsó átvizsgálásra. Ahogy az autót érdemes átnézni egy nagyobb utazás előtt, úgy a fűtésrendszert is jó felkészíteni a hideg hónapokra.

A fűtésrendszer, mint minden más készülék az Ön lakásában, tisztítást és karbantartást igényel bizonyos időközönként. A fűtésrendszerek átmosása segít megelőzni a komoly szerkezeti károsodásokat, és nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a rendszerét hosszú éveken át optimálisan használhassa.

A fűtésrendszerek átmosása rengeteg problémára jelent megoldást

Milyen jelek utalnak arra, hogy a fűtésrendszerre ráférne egy alapos takarítás?
A radiátorok nem melegednek fel egyenletesen: a felső rész meleg, az alsó hideg, vagy éppen fordítva, felül hideg, miközben az alsó részek tűzforrók.
A kazán furcsa zajokat ad ki működés közben.
A korábban bevált hőmérsékletet állítja be, mégis hidegnek érzi a lakást: ugyanannyi energiát használ, mégsem tudja felfűteni.
Többet kell várni a meleg vízre, mint korábban.
A fűtés látszólag minden ok nélkül leáll.

Az iszaposodás első jele, amikor a radiátorból leengedett víz fekete színű.

Az iszap nagyobb fajsúlyú, mint a víz, ott tud lerakódni, ahol a víz áramlási sebessége kisebb. A lerakódás idővel annyira felgyűlhet, hogy akár dugulást is okozhat.

Miért szükséges szakember a fűtésrendszerek átmosásához?

Manapság divatos mindent házilag megoldani. A fűtésrendszerek átmosása lehet, hogy elsőre egyszerű műveletnek tűnik, de korántsem az. Professzionáis berendezésre, vegyszerekre és szakértelemre van szükség hozzá. Sok esetről hallottunk már, amikor vízzel mosták át házilag a rendszert. Könnyű belátni, hogy ennek semmilyen eredménye nincs: sem a vízkő, sem a fémes lerakódások nem fognak eltűnni egy vizes öblítés következtében. Csak az idejét és az energiáját pazarolja, ha nem fordul szakemberhez.

A professzionális tisztítás eltávolítja úgy a vízkövet, mint a korróziós lerakódásokat. Hála a mosókompresszoros tisztításnak, a rendszert takarítását akár egyetlen kiszállással meg tudjuk oldani. Érdemes idejében elvégeztetni, mert a tisztítás ideje alatt a kazánt ki kell kapcsolni.

Milyen gyakran ajánlott a fűtésrendszert átmosni?

Ha 3-5 évente átmosatja a fűtésrendszerét, akkor megóvhatja a rendszerét, és még az élettartamát is megnövelheti. Nem is beszélve arról, hogy megelőzheti a kellemetlen meglepetéseket, amelyek mindig a legrosszabbkor érkeznek.

A fűtésrendszerek átmosása felkészíti az otthonát a téli hidegre. Várja nyugodt szívvel a mínuszokat! Kérjen fűtési rendszerének tisztítására ajánlatot.