Miért a hőszivattyú az ideális választás a most építkezőknek?

Mivel fűtsünk? Különösen divatos téma ez akkor, ha építkezik, és a naptárra tekintve tudja, hamarosan jönnek a mínuszok, ezért nem halogathatja tovább. Most kell döntenie, ha az év végéig be akar költözni. De az is lehet, hogy jövőre építkezik, most terveztet, és jó lenne eldönteni, mivel fűt. Gázzal, villannyal? Vagy kirpóbál valamilyen alternatív megoldást, amilyen a hőszivattyú?

 

Melyik a legjobb, a legolcsóbb? Ha végignéz pár katalógust, hirdetést, vagy véleményeket keresgél az interneten, eltérő válaszokat talál. Igazából a felhasznált energia árán túl több szempontot is figyelembe kell venni. Mert lehet, hogy a tüzifa jóval olcsóbb, mint a földgáz, de a cserépkályha nem szabályozható automatikusan, és a használata sem túl kényelmes. Van azonban olyan megoldás, ami egyszerre olcsó és kényelmes.

 

A szakértők szerint a jövő a hőszivattyú

 

A hőszivattyú lényege, hogy a környezetből vonja el a hőt: a földből, a vízből vagy a levegőből, amit egy kompresszor segítségével a fűtéshez szükséges hőmérsékletre emelik. Vagyis villamos energiát is felhasznál.

 

Mi az aránya a felhasznált energiáknak? Hiszen nem mindegy, hogy a környezeti, vagyis teljesen ingyenes energiából mennyit hasznosít a rendszer. A szaknyelv ezt COP értéknek nevezi. COP=3,5 azt jelenti, hogy 1 kW elektromos áram fogyasztás mellett 3,5 kW fűtési energiát nyerünk. Egyszerűbben ez azt jelenti, hogy 1 kW  villamos energia felhasználása során 1kW hőenergia állítható elő. Ezzel szemben hőszivattyú alkalmazása esetén 1 kW villamos energia felhasználásával 3,5 kW hőenergia keletkezik.

 

Hőszivattyúval akár 70%-kal csökkentheti a fűtésköltséget a gázfűtéshez képest

 

A hőszivattyú teljesen függetleníti Önt a gázszolgáltatótól. Napelemekkel kiegészítve a rendszer még több környezeti, ingyenes energiát fog hasznosítani, Ön maximális kényelmet kap majd minimális áron.

 

3 az 1-ben szupergép: fűtés, hűtés és meleg víz

 

A hőszivattyú sokoldalú készülék: használhatja fűtésre, hűtésre és meleg víz előállítására. Ha Ön építkezik, és költségeket számol, mindig vegye figyelembe, hogy egyetlen készülékkel megoldhatja ezt a három feladatot: vagyis a hőszivattyú három gépet helyettesít.

 

Kiknek érdemes hőszivattyút használni?

Most építkezőknek vagy fűtési rendszert váltóknak egyaránt ideális. Egy családi ház számára a hőszivattyú energiatakarékos, hosszútávú és környezettudatos megoldást jelent. Mindezek mellett nem feledkezhetünk meg a rendkívül kényelmes használatról sem, akár az interneten keresztül is elérheti rendszerét (okostelefonról vagy asztali gépről), ellenőrizve annak aktuális állapotát és működését.

 

Milyen előnyökkel és árakkal kell számolnia, ha a hőszivattyút választja? Mi nem adunk látatlanban árajánlatot. Kérje helyszíni felmérésünket itt>>

 

Helyi szakemberek vagyunk!

Az alábbi településeken dolgozunk: Környe, Tatabánya, Tata, Oroszlány, Bicske, Kisbér, Komárom, Tarján, Várgesztes, Kecskéd, Vértessomló, Bokod, Szárliget, Szár, Gyermely, Tardos.