Medencetisztítás: enélkül nem tudja élvezni a medencéjét

Az otthoni medence építése egyet jelent egy álom megvalósulásával: nem kell többé órákat utazni a csúcsforgalomban, hogy 30-40 társunkkal közösen használjuk ugyanazt a medencét, nem kell többé azon aggódni, hogy ez alkalommal milyen betegséggel térünk haza. Az otthoni medence a lubickolás, az úszás, a relaxálás önfeledt perceivel ajándékoz meg. Kivéve akkor, ha a medence vize nem tiszta és nem is kellően meleg.

 

Akinek van medencéje, az tudja, hogy a medence vize rövid időn belül elalgásodik, zavarossá válik, elszíneződik. A víz kellemetlen látványa és szaga miatt a medencetisztítás gyakori feladattá válik, ajánlatos kéthetente (gyakori medencehasználat mellett még gyakrabban) vegyszerezni, sokkoló klórozást, algaölő szereket használni.

 

A medencetisztítás alapszabálya

 

A medencetisztítás alapszabályát tulajdonképp mindannyian ismerjük, mert sokszor hallottuk már – csak nem a medencék kapcsán! Nem más ez, mint amit az orvosok legfőbb tanácsa: a betegséget könnyebb megelőzni, mint kezelni. Nos, ez érvényes a medencetisztítás esetében is: a víz romlását könnyebb szakszerűen megelőzni, mint kapkodva kezelni!

 

A már algás víz tisztítása bonyolult és hosszadalmas feladat: vegyszerezés (sokkolás, algaölő és pelyhesítő szer adagolása) után a medence burkolatán megtelepedett algát kefével kell eltávolítani. 1-2 napos szünet után az algát ki kell porszívózni a medencéből, szükség esetén ki kell mosni a homokszűrőt. A kiszívott vizet már nem vezetheti vissza a medencébe. Ha a kezelés nem hozza meg a kívánt eredményt, meg kell ismételni.

 

Hogyan őrizheti meg legkönnyebben a medence vizének tisztaságát?

 

 

  1. Vízkezelés

 

 

A medence vizét szinte lehetetlen tisztán tartani vegyszerezés nélkül. Nem mindegy azonban, hogy mit, és miből mennyit használ, hiszen a vízben fürödni fog az egész család, kicsik és nagyok egyaránt. A szükséges vegyszer mennyisége több tényezőtől függ: a víz hőmérsékletétől, az időjárástól, a medencehasználattól. A ténylegesen szükséges vegyszermennyiséget csak a helyszínen lehet megállapítani.

 

Nem érdemes bevált receptek után kutatni, és önmagunkon kísérletezni. Sokkal ésszerűbb szakember tanácsát kérni. Szívesen segítünk tanácsadással: a megfelelő vegyszerek kiválasztásában és az adagok meghatározásában. Szükség esetén automata vízkezelő adagolót építünk be.

 

  1. Karbantartás

 

Ahhoz, hogy a vízminőség kifogástalan legyen, a medencét karban kell tartani:

  • rendszeresen ellenőrizni a víz minőségét
  • a szűrőket tisztítani és cserélni
  • szükség esetén a teljes vizet lecserélni
  • kerti medencék esetében nyáriasítani és téliesíteni
  • beltéri medencék esetében párátlanítani, megfékezni a korróziót

 

  1. A medence-gépészet helyes kiválasztása

 

A medence vizének tisztántartásához elengedhetetlenek a vízforgató berendezések: ezek a víz felszínén úszó, illetve a vízben lebegő szennyeződéseket szűrik ki. A víz áramoltatásával megvalósítják a vegyszerek elkeverését a vízben.

 

Kültéri és beltéri medencék teljeskörű gépészeti tervezését és ezt követően kivitelezését vállaljuk. Garanciát vállalunk a munkánk minőségére, az esetlegesen felmerülő problémákat kezeljük. Gyors és pontos munkát biztosítunk körzetünkben: Környe, Tatabánya, Tata, Oroszlány, Bicske, Kisbér, Komárom, Tarján, Várgesztes, Kecskéd, Vértessomló, Bokod, Szárliget, Szár, Gyermely, Tardos.

 

A medencetisztítás akkor a leghatékonyabb, ha szakemberre bízza! Ha hosszú ideig szeretné élvezni a medencéjét, lépjen kapcsolatba velünk itt: