Fűtésszerelés

Medencéhez tartozó berendezések

Milyen célt szolgálnak a különböző medencetechnikai kiegészítő berendezések? 

 

Mire valók a szűrő- és forgatóberendezések?

Többek között egészségügyi jelentőségük van, mivel a medence vizét a levegőből származó mikroorganizmusok és a fürdőzők által bevitt illetve a környezetből bekerülő anyagok szennyezik, így elengedhetetlen a megfelelő szűrőberendezés kiválasztása. A szűrőberendezések beépítésénél fontos szempont a – tervezett – medence mérete.

Ezek a készülékek a medencében lévő lebegő szennyeződéseket megszűrik, ezeket egy szűrőtartályba gyűjtik és ott megfogják, megtartják. Úszó szennyeződést (pl. falevél) a levélkosár fog meg.

Különböző fajtái kaphatók a kereskedelemben, többek között

  • filteres szűrő
  • homokszűrő
  • UV-szűrő (amely csíramentesíti a medence vizét).

A forgató berendezés segíti a vegyszer vízbe való beoldását. Az automata vegyszeradagoló feltétele, hogy forgató berendezés legyen beépítve, különben nem tud egyenletes vegyszer-koncentrációt kialakítani a medence vizében. A forgató szivattyú szükséges teljesítményét a medence víztérfogata vagy a vízfelület mérete határozza meg.

Mi az az ellenáramoltató berendezés?ellenáramoltató berendezés

Az ellenáramoltató segítségével olyan vízáramlást tudunk létrehozni kisméretű – akár 3 méter hosszú – medencében is, ami folyamatos úszást tesz lehetővé az erre alkalmatlan méretek ellenére.

Az ellenáramoltató beépíthető bármilyen medence falába, illetve fala mellé épített aknába.

Az ellenáramoltató minden funkcióját a medencéből vezérelhetjük egy rádiófrekvenciás távkapcsoló segítségével. Ezzel indíthatjuk vagy megállíthatjuk a szivattyút, és fokozatmentesen változtathatjuk a levegőmennyiséget. Így az áramlás erősségét is fokozatmentesen tudjuk befolyásolni.

A befüggeszthető ellenáramoltató berendezés bármilyen merevfalú medencében közvetlenül használható, különösebb telepítési munkálatokat nem igényel, tehát utólag felmerült igény esetén is könnyedén üzembehelyezhető. A vízsugár intenzitását, illetve keménységét levegő hozzákeverésével lehet változtatni.

 

További kérdése van? Még mindig bizonytalan?
Hívja a +36 70 2565 909 telefonszámot!

 

Lépjen kapcsolatba velünk!