Inverteres, split, oldalfali vagy ablakklíma – Miben különböznek?

Klímaberendezések típusai
Önnek melyikre van szüksége?

 

Az első és legfontosabb kérdés, hogy hová és milyen céllal szánja a készüléket. Értem ez alatt a helyiség típusát, funkcióját, a szerelési adottságokat, a használati szokásokat.

Cégünk az inverteres klímaberendezéseket preferálja, számos előnye miatt.

Mi az inverteres klíma?Panasonic inverteres klímaberendezés

Olyan – rendkívül precíz – berendezés, ami a fűtő és hűtő teljesítményt folyamatosan az adott hőigényhez igazítja.

A hagyományos klíma folyamatos ki-be kapcsolgatással tartja fenn a beállított hőmérsékletet.

 • Az inverteres klíma ezzel szemben nem kapcsolgat (nagy áramingadozást okozva), hanem folyamatos szabályozással követi a hőmérséklet változásokat, így ideális teljesítménnyel és a lehető legalacsonyabb energiafelhasználással üzemel.
 • Működése jóval csendesebb, mint a hagyományos légkondicionálóké, így ideális pl. hálószobába.
 • Az inverteres klíma hatásfoka lényegesen kedvezőbb a  hagyományos elven működő klímaberendezésekénél, igen jelentős, akár 40-50% energiamegtakarítást érhet el vele.
 • Nincs kellemetlen hideg légáram!

Mi az oldalfali klímaberendezés?

Nevéből adódóan az épület belső oldalfalára van elhelyezve. Ez a klasszikus, mindenki által ismert típus, leggyakoribb a családi házak esetében, irodáknál, kisebb boltoknál.

 • Az oldalfali klímák jelentik a megoldást a legkisebb helységek klimatizálására, már 1,5–2kW-os teljesítményben is elérhetőek.
 • Az oldalfali klíma beszerelése kisebb „felfordulással” és bontással jár és olcsóbb, mint egy légcsatornás, vagy kazettás kivitel.
 • Az oldalfali készülékek multi (egy kültéri – több beltéri egységből álló) rendszerben is kivitelezhetőek.

Mi a split klíma?Panasonic multi split klímaberendezés

A split jelentése „osztott”, azaz kül- és beltéri egységre van osztva, a két egységet pedig kalorikus rézcső vezeték köti össze. Gyakorlatilag a ma kapható légkondicionáló berendezések többsége split klíma. A split klímák felszereltségüket tekintve a legfelső kategóriába tartoznak.
Fajtái:

 • oldalfali split: a mono egy kültéri és egy beltéri egységből, a duó egy kültéri és két beltéri egységből, a trió pedig egy kültéri és három betéri egységből áll.
 • kazettás split: elsősorban álmennyezetbe szerelhető, rendkívül hatékony, de meglehetősen drága
 • parapet, mennyezeti klímák: mint a nevéből is adódik, mennyezetre szerelhető – kevésbé elterjedt
 • légcsatornás: főleg olyan helyekre ajánlható, ahol sok a kis helyiség, a csövek vezethetők tetőtérben, vagy álmennyezetben.

Mi az ablakklíma?

Olyan monoblokk készülék, ahol egybe van építve a kül- és beltéri egység, és egy blokként építhető be ablakba, falnyílásba.  Előnye, hogy nem kell csövezni és könnyen, gyorsan telepíthető.

 

További kérdése van? Még mindig bizonytalan?
Hívja a +36 70 2565 909 telefonszámot!

 

Lépjen kapcsolatba velünk!