Klíma és a szellőztetés

Hogyan juthatok friss levegőhöz, ha légkondit használok?

 

Ha bezárom az ajtókat, ablakokat és működtetem a klímaberendezést vagy ha kinyitom az ablakot és kintről friss levegőt engedek a helyiségbe?

Célszerű a szellőztetést erre a feladatra gyártott szellőztető berendezéssel megoldani, mert ezek a berendezések rendelkeznek hővisszanyerővel, ami fűtési szezonban jelentős energiamegtakarítást tehet lehetővé. A szellőztető berendezéseknek van légszűrője, hőcserélője, bizonyos típusok mérik a helyiség páratartalmát és eszerint szabályozzák a légcserét, más típusok a helyiség CO2 tatalma alapján teszik ugyanezt.

Ha ilyen berendezést szándékozik vásárolni, szintén érdemes tájékozódni a piacon hasonló szempontok szerin, mint a klíma kiválasztásakor.

Ha klímát használ, természetesen akkor is gondoskodni kell a légcseréről.

Hagyományos nyílászárók mellett nincs szükség szellőztetésre, ugyanis a réseken keresztül létrejön az elégséges légcsere.
Azonban a modern, légszigetelő nyílászárók esetén ajánlatos rendszeresen szellőztetni (feltéve, hogy nincs szellőztető berendezése.) Legjobb ezt kora reggelre vagy késő estére, naplemente utánra időzíteni, amikor alacsonyabb a kinti hőmérséklet. Persze bármikor szabad szellőztetni, csak ha ezt a déli kánikulában tesszük, akkor a klímaberendezésnek nehezebb a szoba levegőjét visszahűteni, ezért megnő az energiafelhasználása.

 

További kérdése van? Még mindig bizonytalan?
Hívja a +36 70 2565 909 telefonszámot!

 

Lépjen kapcsolatba velünk!