Feszített vagy süllyesztett víztükrű

Mi a különbség a feszített víztükrű és a süllyesztett víztükrű medencék között árban, látványban, komfortfokozatban? 

A feszített víztükrű és a süllyesztett víztükrű medencék alapvetően teljesen más technológiát és gépészetet igényelnek, ebből fakadóan természetesen nem csak a látványban van különbség.

A feszített víztükrű medencénél  nincs vízvonal, a vízszint a medence széléig tart. Ez azt jelenti, hogy vize folyamatosan túlfolyik, így szükség van egy plusz puffer tároló megépítésére, ahol a túlfolyó víz raktározódik, és ahonnan az visszaforgatható.

Előnye, hogy nem alakul ki vízvonal a medence falán, ahova lerakódnak a különböző szennyeződések, a behulló szennyeződések nagy része nem merül el, hanem folyamatosan kiszűrődik. Beugrálásnál nincs hullámzás, mivel nincs olyan oldal, ahonnan a víz visszaverődhetne.

Hátránya, hogy  folyamatosan csurog, amely zavaró lehet, mert zajos. Jóval nagyobb szivattyúra van szükség az üzemeltetéséhez, ami természetesen magasabb villanyszámlát is eredményez, így a járulékos költségek 50-60%-kal is magasabbak lehetnek a süllyesztett víztükrű medencék üzemeltetésének áránál.

A süllyesztett víztükrű medence pereméhez képest a víztükör 10 cm-rel mélyebben van, így a víz a medencében marad, a fürdőzők nem szorítják ki.

Előnye, hogy gyorsan, egyszerűen kialakítható, az építési és fenntartási költségek jóval alacsonyabbak, mint a feszített víztükrű medencéknél, és megfelelő karbantartás mellett mindig tiszta a vize, mivel a medencében található vízforgató rendszer szűrője megszűri a vizet a belehulló szennyeződésektől  (rovarok, levelek). Az így megtisztított vizet ezután vissza lehet forgatni a medencébe.

 

További kérdése van? Még mindig bizonytalan?
Hívja a +36 70 2565 909 telefonszámot!

 

Lépjen kapcsolatba velünk!